Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с миди и песто

Спагети с миди и песто

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Спагети с миди и песто
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Това не са обикновени спагети с миди, а спагети с аромат на романтика и вкус на любовни приключения"

Необходими Продукти

  • За 4 порции
  • миди - 500 г замразени (ядки)
  • доматена паста - 1 к.ч.
  • паста - 350 г спагети
  • магданоз - пресен
  • маслини
  • песто - 2 - 3 ч.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата в подсолена вода.

Запържваме чесъна в малко мазнина. Добавяме мидите и бялото вино. Размиваме доматената паста с малко вода и добавяме към мидите.

Прибавяме и маслините и пестото. Оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти. Подправяме на вкус.

Изцеждаме спагетите и ги добавяме към соса. Оставяме още за маскимум 2-3 минути на котлона и отстраняваме.

При сервиране поднасяме пастата, като поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Спагетите с миди и песто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: