Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с Песто и Кайма

Спагети с Песто и Кайма

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Спагети с Песто и Кайма
Снимка: Зори
1 / 5
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Класика от слънчева Италия - Спагети с песто и кайма"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г (смес)
  • спагети - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 4 скилидки
  • чушки - 2 - 3 бр. зелени
  • доматено песто - 100 мл
  • доматен сос - 500 мл за паста
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • босилек - 1 шепа пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода сваряваме спагетите до готовност според указанието на опаковката.

Сварените спагети прехвърляме в гевгир и ги изцеждаме.

В тиган с малко олио запържваме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато тя стане на трохи.

Добавяме нарязания на много ситно кромид лук и след това и почистените нарязани на дребно зелени чушки.

Най-накрая добавяме останалите скилидки чесън, нарязани на ситно, разбъркваме за кратко, докато чесънът си отпусне аромата и прибавяме доматеното песто и доматения сос за паста.

Готвим още десетина минути, като периодично разбъркваме соса, след това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол на вкус, черен пипер, наситнения босилек и оставяме на котлона да къкри, докато сосът се сгъсти.

Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса.

Гарнираме с листенца свеж босилек.

Спагетите с Песто и Кайма са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходни!!!
16.12.2021 20:35
1
Покажи всички подкоментари