Начин на приготвяне
Във вряща подсолена вода сваряваме спагетите до готовност според указанието на опаковката.
Сварените спагети прехвърляме в гевгир и ги изцеждаме.
В тиган с малко олио запържваме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато тя стане на трохи.
Добавяме нарязания на много ситно кромид лук и след това и почистените нарязани на дребно зелени чушки.
Най-накрая добавяме останалите скилидки чесън, нарязани на ситно, разбъркваме за кратко, докато чесънът си отпусне аромата и прибавяме доматеното песто и доматения сос за паста.
Готвим още десетина минути, като периодично разбъркваме соса, след това намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол на вкус, черен пипер, наситнения босилек и оставяме на котлона да къкри, докато сосът се сгъсти.
Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса.
Гарнираме с листенца свеж босилек.
Спагетите с Песто и Кайма са много вкусни!
Коментари