Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети със сос песто

Спагети със сос песто

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спагети със сос песто1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4
"Вече знаете как се приготвя сос Песто, остава само да сварите спагетите ал денте и яденето е готово!"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • босилек - 2 връзки
  • спанак - 5 големи спаначени листа (бланширате за 30 сек в гореща вода)
  • магданоз - 1/3 връзка, накълцан
  • морска сол - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки, счукани
  • пармезан - 70 г настърган
  • кедрови ядки - 50 г смлени
  • орехи - 50 г
  • зехтин - около 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кедровите ядки и орехите да се запекат на сух тиган, докато започнат да ухаята. Накълцайте леко чесъна и магданоза и накъсайте на малко по-ситно босилековите и спаначените листа.

Сложете в кухненски робот всички продукти без солта и зехтина. Щом се хомогенизират, започнете да добавяте зехтина през отвора. При нужда добавете повечко зехтин.

Сварете спагетите в подсолена вода, според указанията на опаковката, отцедете ги и ги объркайте с пестото. Поднесете порция спагети, поръсени с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: