Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Английски картоф Джак (Jack potatoes)

Английски картоф Джак (Jack potatoes)

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85455119315
Английски картоф Джак (Jack potatoes)
Снимка: Веселина Гърдева
2 / 3
25/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Грабвайте вилиците и елате заедно да пробваме този горещ картоф Джак"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • риба тон - 400 г консерва
  • царевица - 150 г
  • кашкавал - 300 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се слагат в тава, без да се белят. Пекат се до готовност или докато кората им се напука.

След като картофите са опечени, се изваждат и се оставят настрана, за да изстинат леко.

След това всеки картоф се разрязва на дълго и месестата част се набутва навътре в картофа, за да остане място да се напълни.

Взима се от маслото и с него се намазва вътрешността на картофа. След маслото се слага рибата. Тя може да се отцеди предварително от сока от консервата или той да се остави, за да стане по-сочно ястието.

При слагането на рибата, тя трябва леко да се набута в картофа. След това се прибавя царевицата.

Кашкавалът се настъргва и се разпределя най-отгоре на картофа.

Процедурата се повтаря и за останалите картофи. Тавата се връща във фурната и се оставя там, докато кашкавалът се запече.

Ястието се сервира горещо, а в Англия го гарнират със зелена салата и сладък фасул от консерва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: