Английски кифлички

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Английски кифлички
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
16
"Малко променяме английската закуска, но си заслужава - английските кифлички са страхотни"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 2 бр. ( + 1 жълтък за намазване)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително извадете всички продукти на стайна температура поне час, преди да започнете.

Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Към тях добавете прясното мляко.

Маслото разтопете на водна баня или с функция на микровълнова фурна.

Прибавете го към яйчената смес и отново разбъркайте.

Брашното смесете с бакпулвера и пресейте със сито. Започнете да го добавяте към яйчената смес. Добавяйте на части и разбърквате. В началото може да ползвате бъркалка. В края е нужно да заместите тесто с ръце.

Получава се меко тесто, което не бива да се полепя по ръцете ви.

Оформете 16 малки питки. Поставете ги в застала с хартия за печене тава. Намажете кифличките с разбити жълтък.

Печете английски кифлички в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 20 мин ( до златисто)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: