Персийска супа с кориандър

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
647
208
236
2
25/04/2018
"Уж супа като супа, а този кориандър ѝ предава вълшебен аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 064
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пилешка Супа

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките гърди. Обелваме най-големия морков и 2-те глави лук.

В тенджера под налягане слагаме месото, моркова и лука заедно с вода да се готвят. След като заври, тенджерата намаляме котлона и оставяме да ври 15 минути. Изчакваме малко да намалее налягането в тенджерата и изваждаме сварените продукти.

Намачкваме лука и моркова. Пилешкото месо накъсваме с помощта на вилица.

Обелваме останалите моркова и ги режем на много ситни кубченца. В олио запържваме морковчетата до златист цвят. Изсипваме запържения морков и намачканите сварени морков и лук, Добавяме накъсаното месо и овкусяваме с подправките.

Слагаме на котлона да заври отново, този път без капак. След като поври 10-15 минути, добавяме фидето.

Измиваме кориандъра и го режем на ситно. Ароматът му е много силен и ако не обичате силни вкусове, може да намалите количеството.

Правим застройка от два жълтъка разбити с киселото мляко. След като е готово фидето, изсипваме кориандър и взимаме един черпак от бульона, който прибавяме на тънка струйка към застройката.

Изсипваме киселото мляко и жълтъците в супата. Разбъркваме я и спитаме котлона след 1 минута. Персийската супа с кориандър се сервира гореща с пресен хляб!

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-11%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар