Персийска пита

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Персийска пита
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Омайващо вкусни персийски питки, които ви препоръчваме да опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пак
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 180 - 200 мл
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се поставя маята, сол и се налива водата. Бърка се хубаво и постепенно се прибавя брашното. Когато се поеме цялото брашно, се измесва на ръка.

Оставя се да втаса.

После се бърка 1-2 пъти, за да спадне, отделят се малки топки, от които на ръка или с точилка се разточват малки кръгли тънки питки.

Отгоре се поръсват с мазнина и след това със сусам.

Пекат се в силно загрята фурна, докато леко станат кафяви - около 5 минути.

Консумират се с пюре от авокадо.

Персийската пита е чудно вкусна, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Питките са вкусни. Времето за печене обаче е доста повече от 5 минути..
12.06.2018 16:23