Празнично шоколадово руло
Holiday Chocolate Roll
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Празнично шоколадово руло

Празнично шоколадово руло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Празнично шоколадово руло1 / 2
22/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"За нас всеки ден, прекаран с вас е празник, затова смело можем да похапваме от това руло, когато си искаме"

Необходими Продукти

  • брашно - 80 г
  • яйца - 3 - 4 броя
  • захар - 100 г
  • сладко - 100 г от малини
  • олио - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • грис - 2 с.л.
  • за крема
  • пудра захар - 2 с.л.
  • масло - 120 - 150 г
  • какао - 1 - 2 с.л. сладко
  • захар - 2 с.л. пудра
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците до побеляване с 2/3 от кристалната захар, добавете постепенно олиото и накрая какаото. Отделно разбийте белтъците на сняг с останалата захар. Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете към сместа с жълтъците, като редувате лъжица брашно с лъжица белтъци. Накрая разбъркайте с по-голямата част от гриса и сладкото от малини.

Разпределете сместа в голяма правоъгълна тава с намаслена хартия за печене и посипана с малко грис. Загладете и сложете да се пече в загряна умерена фурна.

Готовия блат обърнете с тавата и махнете хартията. Разбийте за крема мекото масло със захарта, добавете какаото и постепенно толкова пребита сметана, че да се получи крем с добра гъстота.

Намажете блата с масления крем и веднага внимателно завийте на стегнато руло. Забучете го в двата края с клечки за зъби, за да не се разпадне. Намажете празничното руло и отвън с крема и направете украса от ядки по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка: