Капрезе авокадо

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Капрезе авокадо
Снимка: marcheva14
1 / 3
28/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кедровите ядки се запичат леко на сух тиган.

В блендер се смилат ядките, босилекът, чесънът и пармезанът. След като сместа се превърне в паста, се налива зехтин, количеството е по избор, и се завърта още на 2-3 оборота. Изважда се, оставя се настрана.

В касерола се изсипва балсамикото и захарта. Оставя се на умерен котлон да кипне, готви се до момента, в който лъжицата оставя следа по дъното. Сваля се веднага.

В купа се комбинират разрязаните наполовина чери домати с моцарелата, прибавя се около 2 с.л. песто, зехтин на струйка, сол и черен пипер на вкус.

Разрязва се авокадото, отстранява се костилката, не се отстранява обвивката му.

Запълва се с сместа от доматите, всяка половинка се залива с балсамикото.

Сервира се веднага.

Източник: Natasha`s Kitchen

PS: Ако в момента не се разполага с бейби моцарела, а с друг вид, то тя ще се нераже на дребни кубчета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: