Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
Тавичка, намаслена и покрита са хартия за печене - 25/25 см.
ОСНОВА
Всички съставки за основата се разбърква, трябва да се получи ронливо тесто. Изсипва се в тавичката, притиска се, заглажда се.
Пече се на 180-190 градуса за около 20-25 мин. Охлажда се.
КАРАМЕЛ
В тенджера се загряват всички продукти на умерен котлон. Вари се за 5 мин, измерено по часовник след времето на завиране при непрекъснато разбъркване. Сваля се и се оставя настрана, като от време на време се разбърква, да не се получи капаче.
Разстила се равномерно върху основата и се оставя да се стегне на стайна температура.
ЗАЛИВКА
Разтопява се шоколадът на водна баня и се залива отгоре. Оставя се да се стегне на стайна температура.
Масленките се нарязват на малки квадрати.
Милионерските Масленки с Карамел са много вкусни!
Източник: Не е мираж