Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки филенца по Мексикански

Пилешки филенца по Мексикански

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5015k2k3k5
Пилешки филенца по Мексикански
Снимка: Мина Димитрова
3 / 5
28/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г филенца
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - за паниране
  • картофено пюре - 3 с.л. на прах /инстрантно/
  • чили сос - сладко лютив
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват всяка страна на две по дължина. Всяко парче се подправят със сол, черен пипер и малко от чили соса.

Яйцата се разбиват на пяна. Корнфлейксът се начупва на ситно. Най-лесно това става в блендер за няколко секунди.

Филенцата от двете страни се потапят в яйцето, след това в сухото на прах картофено пюре, отново в яйце и накрая в корнфлейкса. Така се продължава, докато не свършат парчетата месо.

В голяма тава се поставя хартия за печене и върху нея се нареждат филенцата на разстояние едно от друго.

Пекат се в предварително загрята фурна на 210 градуса за максимум 20 минути.

Готовите филенца се поднасят в чиния със сладко-лютив чили сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: