Панирани пилешки филенца

Панирани пилешки филенца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Бъдете честни, има ли по-вкусни панирани филенца от домашно приготвените"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • галета
  • мащерка
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на парчета, поръсваме със сол, черен пипер и мащерка.

Оставят се за кратко да поемат аромата на подправките.

В купа се разбиват яйцата, отделно се смесва царевично брашно и галета.

Загрява се олио, първо топим в яйцето после в брашното с галета и пържим пилешките хапки на умерено силен огън до златисто.

Сервираме панираните филенца с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: