Постни лозови сарми

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
24/12/2014
"Колкото по-малки са лозовите сармички, толкова по-вкусни са "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 528
  • Преглеждания за месеца498
  • Преглеждания за седмицата106
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Попарете консервираните лозови листа в гореща вода.

Запържете ситно нарязаните лук и праз в сгорещената мазнина и добавете изчистения и измит ориз/ запържете го, докато стане стъклен.

Овкусете със сол, черен и червен пипер. Долейте малко топла вида и добавете стрития джоджен, магданоз, копър и размитото в малко водичка доматено пюре.

След като течността се поеме, напълнете лозовите листа и завийте малки сарми. Подредете ги плътно в тенджера със зелеви листа на дъното.

Отгоре затиснете с чиния, долейте вода и добавете 4 с.л. олио. Варете сармите до готовност и ги поднесете на трапезата за бъдни вечер.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 4
4 6
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Iliana Stoyanova
Iliana Stoyanova
24.05.2018 15:12
Тъй като мн.обичаме гъби, аз сложих 3-4 нарязани на дребно....и вместо дом.пюре сложих лъжица домашна лютеница...резултата стана убийствен!
0
0
Мариана
Мариана
02.02.2016 11:57
Хубава рецепта.Харесаха ми.
0
0
Ева
Ева
24.12.2014 16:45
супер е рецептата.Почти по същия начин ги правя всяка година.Обаче тази година реших да разглаедам в интернет за по интересни и постни ястия за Бъдни Вечер и тези сарми бяха чудесна идея за първата стъпка от леката промяна! Направих ги и утре ще ви съобщя дали са ми харесали :))
1
0