Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Сполучлива Медена Туршия

Сполучлива Медена Туршия

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Сполучлива Медена Туршия
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
"Сладка туршия, която предупреждаваме, че пие много ракия"

Необходими Продукти

  • камби - червени
  • пиперки
  • моркови
  • карфиол
  • кервиз
  • чесън
  • хрян - връзка корени
  • Mаринатата за 1 буркан 800
  • оцет - 100 мл / до резката/
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - 5 зрънца
  • чесън - 1 скилидка, по желание
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тази туршия няма определено количество на зеленчуците. Техният избор е по предпочитанията на домакинята.

Зеленчуците се измиват и почистват от семена и дръжки.

Морковите режем на колелца, а карфиола накъсваме на малки розички. Нарязваме камбите и пиперките.

Във всеки буркан поставяме оцет, захар, сол и мед. Пускаме по едно коренче хрян, бахар, черен пипер и скилидка чесън. Отгоре подреждаме стръкче кервиз.

Доливаме с вода, затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.

Съвет: Ако използвате туршията за бърза консумация, без да се вари, прибавете по 2 ацетизала.

Затваряте с капачки и обръщате за няколко дни.

Съхранявайте я на хладно място.

Сполучливата Медена Туршия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: