Начин на приготвяне
В тази туршия няма определено количество на зеленчуците. Техният избор е по предпочитанията на домакинята.
Зеленчуците се измиват и почистват от семена и дръжки.
Морковите режем на колелца, а карфиола накъсваме на малки розички. Нарязваме камбите и пиперките.
Във всеки буркан поставяме оцет, захар, сол и мед. Пускаме по едно коренче хрян, бахар, черен пипер и скилидка чесън. Отгоре подреждаме стръкче кервиз.
Доливаме с вода, затваряме с капачки и стерилизираме 15 минути.
Съвет: Ако използвате туршията за бърза консумация, без да се вари, прибавете по 2 ацетизала.
Затваряте с капачки и обръщате за няколко дни.
Съхранявайте я на хладно място.
Сполучливата Медена Туршия е готова.