Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Селска туршия в бидон

Селска туршия в бидон

редакция:
Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3406
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
50
"Един бидон да имаме, догоре ще го напълним с тази вкусна селска туршия"

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 10 кг
  • карфиол
  • моркови
  • зелени домати
  • корнишони
  • целина - глави и листа 4 бр.
  • чесън - 6 - 7 глави
  • сол - 500 г
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на бидона се насипва солта и се намокря хубаво с оцет. Първо се слагат морковите, ако са дребни не се режат, а ако са едри се делят на две. Карфиолът се дели на големи розички и се добавя към морковите в бидона.

Следват доматите и накрая се слагат корнишоните. Докато се подреждат зеленчуците се слага и едра нарязана целина. През слой се слага и по една глава чесън разрязана през половината.

Краставичките стават първи, заради това се слагат последни. Ако преобладават морковите се добавя 200 г сол допълнително.

Накрая от лозови пръчки се плете венец и заедно с камък се затискат зеленчуците. Така престояват 20 часа и чак на другият ден се залива с вода и се затваря с капак.

Претака се по желание на 1- 2 дни. Готова е след около 14 дни.

Виж също защо омеква туршията и кога се пресича туршията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Бидона колкое
18.10.2024 20:05
Анонимен
Анонимен
Колко оцет се слага
25.06.2023 21:23
11
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Страхотна туршия
18.09.2022 10:09
7
3