Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Цитрусов крем с бял шоколад

Цитрусов крем с бял шоколад

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Цитрусов крем с бял шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За крема
  • портокали - 2 бр. големи
  • лимон - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • За муса
  • животинска сметана - 150 мл
  • бял шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • желатин - 1/2 ч.л.
  • За украса
  • шоколад - настърган бял, млечен или натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме лимона в купа и разтваряме в сока му нишестето. Настъргваме кората на портокалите и изстискваме сока им. Добавяме и тях в купата и разбъркваме.

След това идва ред да сложим 2-те яйца и захарта. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес, която прехвърляме в тенджера. Слагаме на тих огън на котлона, като бъркаме през цялото време, докато се сгъсти.

След като стане (кремът се сгъстява за около 15 мин), го снемаме от котлона и го разпределяме на дъното на 4 купички или чашки.

Започваме с приготвянето на муса:

Накисваме желатина в малко от млякото и след като набъбне, го разтопяваме на водна баня. Останалото мляко се загрява и към него се прибавя натрошения бял шоколад, като бъркаме, докато се разтопи. След това изсипваме разтопения желатин при тях и разбъркваме. Оставяме настрани да се охлади.

Накрая разбиваме сметаната и към нея прибавяме на части охладения шоколад, при непрекъснато разбиване с миксера.

След това разпределяме така получилия се мус в купичките с крем.

Оставяме да се охлади за около час в хладилника, след което поръсваме със шоколадови стърготини по избор.

Може да направите ѝ украса по Ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: