Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Топло мезе от пилешки кожички и праз

Топло мезе от пилешки кожички и праз

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Топло мезе от пилешки кожички и праз
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
30/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Мезе за душата и за най-близките приятели - с хрупкави пилешки кожички и праз"

Необходими Продукти

  • пилешки кожички - от 1 бр. пиле
  • праз лук - 15 см от стръка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - щипка
  • краве масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много хора хапват пилешки кожички, но само ако са препечени или препържени. В готвените ястия и супи с пилешко месо обикновено те се отстраняват предварително.

Нужни са ни кожичките на едно предварително сварено цяло пиле.

В тиган с незалепващо покритие разтопяваме кравето масло и прибавяме накъсаните пилешки кожички. Добавяме и праза, нарязан на тънки шайбички. Овкусяваме със сол и черен пипер.

Ако харесвате пикантен вкус, добавете чили (сухо или сос) или накълцана прясна люта чушка.

Най-вкусно мезето става, когато кожичките и празът се препържат леко до приятно порозовяване.

Поднесете мезето с чаша вино или бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: