Начин на приготвяне
Пилешките кожички се измиват под течаща вода и се оставят да се изцедят. Нарязват се на еднакви правоъгълници.
Посоляват се равномерно със сол, черен пипер, кимион и се оставят да се овкусят поне за половин час.
В подходяща купа се смесва брашното, малко сол, червен пипер, чесън на прах, добре стритите магданоз, чубрица, мащерка и майорана. Разбъркават се хубаво, за да се смесят подправките равномерно. За по-пикантен вкус може да добавите едро смлян лют червен пипер в количество по ваш вкус.
Кожичките се завиват на рулца и се поръсват с останалото в купата брашно с подправки. Прехвърлят се в тавичка с намазана с олио хартия за печене.
Слагат се в предварително добре загрята фурна (около 250 градуса, средна решетка и включен вентилатор) до получаването на апетитен златисто-кафяв цвят и до получаването на желаната хрупкавост.
Сервират се украсени с листенца пресен босилек. Чудесно мезе за вино, бира (светла или тъмна), ракия.
Добър апетит и наздраве!
Коментари