Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта със рози от сметана

Бисквитена торта със рози от сметана

Бисквитена торта със рози от сметана3 / 3
02/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Кога е подходящо да поднесем тортата - по наше мнение - ВИНАГИ"

Необходими Продукти

  • бисквити - 5 бр. Закуска бели
  • бисквити 5 бр. с какао закуска
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • нишесте - 1 пакет ягода /50 - 60 г/
  • крем сметана - 1 пакет
  • прясно мляко - студено 150 мл
  • сладкарска боя - червена 3 капки + зелена 3 капки
  • захарни перли - за декорация с
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се 500 мл прясното мляко със захарта да заври.

В 100 мл прясно мляко се разбърква нишесте ягода на гладка каша и сипваме в горещото мляко, бърка се непрекъснато да не загори, докато кремът сгъсти и се сваля от котлона.

Разделя се на две части в купички. В едната част се натрошават кафяви бисквити на малки парчета, разбърква се добре, без да става на каша, и сипваме в силиконова форма сърце, като отгоре се заравнява.

В останалия крем ягода се натрошават бели бисквити и разбъркани сипваме върху кафявия блат.

Оставя се за 2-3 часа в хладилник и после се обръща в чиния.

Приготвя се сметановият крем, като в купа сипваме студеното прясно мляко, добавя се сметановият крем и с миксер се разбива за 3 минути до сгъстяване. Отделя се 1/3 смес в чаша да остане бял.

Останалият се разделя на две части. В едната сипваме зелена боя, в другата - червена боя, и разбъркваме добре, да се получи равномерен цвят.

Започва веселата част с оформяне на рози. От хартия за печене се изрязват квадрати, защото малко хора имат поставка за оформяне. В средата се бодва една солета. Сипва се розовият крем в пош с накрайник за рози и започваме да правим кръгчета около солетата, докато се оформи роза, после солетата се изтегля отдолу и розата остава върху хартията. Като за първи път съм доволна.

От фунийка, приготвена от хартия за печене и срязана с ножица отпред, сипваме сметаната с резедав цвят и върху тортата се оформят листа, а в средата - по една розова роза, може и бяла.

Краят на тортата се огражда с бяла сметана, забожда се по една захарна перла в средата на розата и нашата торта с рози е готова.

Вкусно и красиво!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: