Начин на приготвяне
Тавичка - 25 см / 17 см (вътрешни размери)
Първо приготвяме какаовия крем, като в купа намачкваме фино с вилица бананите и добавяме какаото, рожков, кафявата кристална захар, фъстъченото масло, суровите какаови зърна (на ситни парченца) и разбъркваме до хомогенна смес. В отделен съд смесваме заквасената сметана, пудрата захар и ванилията.
Подреждаме първия ред бисквити в тавичката, като всяка една потапяме за малко във водичка. Разделяме какаовия крем на две и едната половина разстиламе върху реда.
Отново плътно нареждаме бисквити, потопени във вода за секунди. Нанасяме и втората половина от крема и захлупваме с третия ред какаови бисквити.
Отгоре завършваме с сметановата глазура и поръсваме с какао (с помощта на цедка или малко сито), какаови зърна (на ситни парченца), малко кафява тръстикова захар и цели бадеми.
Оставяме бисквитената торта да престои няколко часа и е готова!
Нарязваме на квадратни парчета и поднасяме по желание охладена!
Фантастична какаова бисквитена торта със сметана и бадеми - богата и изумително вкусна!
Любима на малки и големи!
Чудно Вкусно!