Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на сняг, а отделно смесете нишестето с оцета. Добавяйте постепенно захарта към белтъците и разбивайте. Накрая объркайте внимателно с нишестето.
Застелете тава с хартия за печене и изсипете белтъчната смес. С помощта на вилица оформете красиви вълни върху белтъците.
Поръсете с половината бадеми и пъхнете да се пече в загрята на 140 градуса фурна за 1 час.
След това изключете фурната, но не вадете целувчената торта.
Пасирайте 1/3 от бананите и добавете пудрата захар, а след това и сметаната.
Прехвърлете целувчения блат върху подходящ поднос и отгоре разпределете банановата плънка. Направете украса от нарязани на кръгчета банани и поръсете с останалите бадеми.
Добре е сметаната да се сложи върху блата точно преди сервирането, за да остане блатът хрупкав.
Френската целувчена торта е готова.
Коментари