Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от брашното, олиото, солта и хладката вода. Разделете го на 6 топки и ги разточете с диаметър 20 см.
Покрийте ги с влажна кърпа и ги оставете да починат половин час. През това време си пригответе късметчетата, като завиете всяко в алуминиево фолио, както и паричката.
След това разточете питките на тънки кори. Намажете половината на всяка кора с разтопена свинска мас и я покрийте с втората суха половина. Сгънете двата края и така приготвените пликове подредете в плик. Шестте топки в плика сложете в хладилник за за около 1 час.
След това разточете всяко топче на тънка кора с възможно най-големия размер. Намазвайте всяка кора с мас, разпределяйте от плънката (натрошено сирене и яйца) и слагайте произволно късметчетата и паричката. Завивайте корите на рула и рулата подреждайте в намаслената тава на охлюв.
Отгоре отново покрийте с мас и масло и сложете новогодишната баница с късмети за да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.
Коментари
Как се определя готовността?