Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с късмети

Вита баница с късмети

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Вита баница с късмети
Снимка: Габриела
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"На празничната трапеза сложете баница с късмети, а за всички, на които им е харесала рецептата - елате след празниците - тогава пак даваме баница, но без късмети"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • олио - 5 с.л.
  • мас - разтопена свинска или краве масло
  • масло - 1 с.л. твърдо
  • вода - 2 ч.ч. хладка
  • За плънката
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, олиото, солта и хладката вода. Разделете го на 6 топки и ги разточете с диаметър 20 см.

Покрийте ги с влажна кърпа и ги оставете да починат половин час. През това време си пригответе късметчетата, като завиете всяко в алуминиево фолио, както и паричката.

След това разточете питките на тънки кори. Намажете половината на всяка кора с разтопена свинска мас и я покрийте с втората суха половина. Сгънете двата края и така приготвените пликове подредете в плик. Шестте топки в плика сложете в хладилник за за около 1 час.

След това разточете всяко топче на тънка кора с възможно най-големия размер. Намазвайте всяка кора с мас, разпределяйте от плънката (натрошено сирене и яйца) и слагайте произволно късметчетата и паричката. Завивайте корите на рула и рулата подреждайте в намаслената тава на охлюв.

Отгоре отново покрийте с мас и масло и сложете новогодишната баница с късмети за да се изпече в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентина
Валентина
Какво значи "до готовност".
Как се определя готовността?
03.06.2013 15:57