Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с късмети за 2018-та

Баница с късмети за 2018-та

Баница с късмети за 2018-та
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Какъв ще бъде късметът ви за Новата година, ще разберете само ако направите тази вкусна баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини /400 - 500 г/
  • яйца - 4 - 5 бр. пресни
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • олио
  • краве масло
  • краве сирене - 400 г
  • газирана вода - 1 к.ч.
  • късмети
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като в купа сипваме кисело мляко (2 с.л.) и смесваме със сода за хляб (1 к.л.). Като шупне млякото, прибавяме разбити яйца (4-5 бр.) и натрошено краве сирене (400 г). Разбъркваме добре.

Разстиламе корите на масата. Намазваме кора с олио, като си помагаме с четка. Слагаме кората в кръгла тава, застлана с хартия за печене, намазана с олио. Върху първата кора отново слагаме намазана с олио кора (корите слагаме леко набрани в тавата).

После слагаме от плънката на няколко места и отново поставяме кори, намазани с олио, и така редуваме кори и плънка, през една или през две кори слагаме от плънката, както преценим. Ако остане плънка, я намазваме на най-горната кора на баницата.

Нарязваме баницата на няколко парчета и с четката поръсваме с газирана вода отгоре. Слагаме парченца краве масло и печем баницата в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност.

Когато е готова и златисто изпечена, изваждаме баницата с тавата от фурната и намазваме отгоре с четка с малко вода. Слагаме отново във фурната за приблизително минута.

Готовата баница изваждаме от фурната и намазваме с краве масло.

Нарязваме баницата на парченца, колкото са късметите, и слагаме във всяко парченце късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: