Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Домашни брускети

Домашни брускети

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Домашни брускети2 / 2
05/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Щастието е в простите неща и добрата храна!"

Необходими Продукти

  • багети - 2 броя или 1 голяма франзела, леко сухи
  • зехтин
  • чесън
  • оцет - балсамов
  • босилек - на вкус
  • риган - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете по-стари багети на тънки филии под наклон на ножа.

От всички сушени подправки, съвсем малко балсамов оцет и повечко зехтин направете рядък дресинг.

Натъркайте филийките със скилидки чесън. С помощта на четчица намазвайте всяка брускетка с дресинга и запечете филиите върху тиган или във фурна.

Тези домашни брускети са много вкусни със сушени домати, салам и сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
43
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моето име
Моето име
А ако желаете да наблегнете на чесновия аромат, запечете скилидките чесън както са с люспите - ароматът се запазва, а чесънът омеква като масло и с него се мажат филийките, преди да се запекат.
01.12.2013 21:15
1
Светльо
Светльо
Много вкусно се получиха така брускетите - благодаря и поздрави за сайта!
07.01.2013 20:01