Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Домашни брускети с пушена сьомга

Домашни брускети с пушена сьомга

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Домашни брускети с пушена сьомга
Снимка: Моника Манчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • пушена сьомга - 100 г
  • домати - 2 бр. средно големи
  • зелена салата - няколко листа, може и червена
  • рукола
  • копър
  • лимон
  • зехтин - за намазване
  • босилково песто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки франзелата и ги подредете в голяма тава с хартия за печене.

Намажете ги, но не обилно, със зехтин (аз размих в една купичка зехтина с босилково песто). Сложете да се пекат до хрупкавост на 200°C.

В малка купичка нарежете на ситни кубчета доматите, няколко листа рукола и копъра. Подправете с няколко капки лимон и зехтин.

Извадете и върху всяка филийка сложете листо от салатата.

Може, преди да сложите листото, да ги намажете с крема сирене.

Върху всяко листо разпределете равномерно доматената салца.

Върху нея сложете от пушената сьомга и завършете брускетите с няколко капки лимон.

По желание домашните брускети с пушена сьомга отгоре може да поръсите с малко копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: