Gotvach.bg»Рецепти»Бебешки храни»Пюрета»Бебешки обяд с елда, броколи и морков

Бебешки обяд с елда, броколи и морков

Super MamASuper MamA
Чирак
4930182
Бебешки обяд с елда, броколи и морков2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Вкусотии за бебета, защото така се възпитават бъдещи гурмани"

Необходими Продукти

  • елда - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • броколи - 1/3
  • магданоз - 1 - 2 стръка
  • краве масло - 10 г безсолно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим елдата в съотношение на елдата към водата 1:2, но ако искате да е по-разварена и да я използвате под формата на каша (както в случая), можете да добавите повече вода.

Елдата се вари на силен огън за 5 мин, на среден огън - за 7 мин, и на най-ниската степен на котлона - 3 мин.

След като се е сварила, се маха от котлона, но не се отхлупва, а се слага върху капака ѝ хавлиена кърпа и се оставя да почива така около 15-тина мин.

През това време варим моркова и броколито в отделна тенджерка. Проверяваме с виличка дали са готови, ако са меки, значи са се сварили напълно.

Отцеждаме зеленчуците и ги добавяме в купичка заедно с елдата и магданоза, слагаме масълце и след като се разтопи маслото, пасираме всички съставки, като добавим 30 мл вода, за да стане по-течна консистенцията на кашата и е по-лесно за детето да я хапва.

Получихме един обяд, богат на желязо, за вашите мъници :))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: