Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Бебешки содени гризини с морков

Бебешки содени гризини с морков

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Бебешки содени гризини с морков
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
31/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр. настърган
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • сода - 1 к.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресява се брашното и се сипва в купа. Към него се добавя разбита сода, за да шупне в киселото мляко.

2. Прибавят се водата, олиото, солта, захарта и обеления и настърган морков. С ръце се замесва меко тесто.

3. Разточва се тестото с дебелина около 5 мм. Внимателно с помощта на кухненски нож или нож за пица се разрязва на тънки лентички. С набрашнени ръце всяка лента се взима и се усуква, за да стане като солетка.

4. Оформените гризини се редят внимателно върху хартия за печене и се мажат отгоре с жълтък. Пекат се на средна решетка на 180 градуса за 15 мин. или до златисто.

Бебешките содени гризини с морков са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: