Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с моркови и броколи

Киш с моркови и броколи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Киш с моркови и броколи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Тази рецепта за киш с броколи и моркови е страхотна идея, с която да накарате всички вкъщи да похапват и дори да заобичат зеленчуци"

Необходими Продукти

  • Маслено тесто с яйца
  • брашно - 2 ч.ч., (300 г)
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - ½ ч.ч. (125 г), на парченца
  • вода - 4 - 6 с.л., ледена
  • жълтъци - 2 бр.
  • Плънка
  • броколи - 250 г, на розички
  • лук - 6 стръка, зелен
  • моркови - 2 бр, на тънки филийки
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • сметана - 2 с.л., пълномаслена
  • ементал - 90 г, нарязано ситно,
  • индийско орехче - 1/8 ч.л., прясно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка.

Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час. Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Подготвя се форма за печене на солен пай с диаметър 23 см. Всички зеленчуци се варят в подсолена, вряща вода около 5 мин и се изцеждат добре.

Тестото се разточва на тънка кора, разстила се във формата за печене, като се подрежат стърчащите краища. Отгоре се подреждат зеленчуците. Яйцата, млякото, сметаната, пармезанът се разбъркват и се заливат зеленчуците. Пече се кишът със зеленчуци около 25-30 мин.

Не пропускайте да се насладите на Киш с моркови и броколи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: