Начин на приготвяне
Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка.
Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час. Предварително се загрява фурната на 200 градуса. Подготвя се форма за печене на солен пай с диаметър 23 см. Всички зеленчуци се варят в подсолена, вряща вода около 5 мин и се изцеждат добре.
Тестото се разточва на тънка кора, разстила се във формата за печене, като се подрежат стърчащите краища. Отгоре се подреждат зеленчуците. Яйцата, млякото, сметаната, пармезанът се разбъркват и се заливат зеленчуците. Пече се кишът със зеленчуци около 25-30 мин.
Не пропускайте да се насладите на Киш с моркови и броколи.