Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби с кайма и кашкавал на фурна

Пълнени гъби с кайма и кашкавал на фурна

Super MamASuper MamA
Чирак
4930182
Пълнени гъби с кайма и кашкавал на фурна
Снимка: Super MamA
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ако от кухнята се носи вълшебен аромат, да знаете, че е от нашите пълнени гъби с кайма и кашкавал на фурна"

Необходими Продукти

  • печурки - 4 бр. /едри/
  • кайма - 300 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 1 щипка ронена
  • червен пипер - 1 щипка
  • джоджен - 1 щипка
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се измиват.

Нарязва се всичко /без гъбите/ на шайби. Поставят се в тавата в тази последователност: тиквички, моркови, картофи, червен лук, поръсват се с подправките + 2-3 с.л. олио и се захващаме с гъбките.

Отстраняваме крачетата на печурките, пълним с каймата, колкото е възможно, и поставяме в намаслената тава.

В предварително загрята фурна на 180 градуса печем около 20 минути до златист цвят.

Настъргваме кашкавалче върху пълнените гъби и оставяме да се разтопи 5 мин.

Пълнените гъби с кайма и кашкавал на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: