Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби, печени на фурна

Пълнени гъби, печени на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пълнени гъби, печени на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
17/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
6
"Кой не обича лесните за приготвяне, но много вкусни ястия - по този повод имаме страхотни пълнени гъби за вас"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г големи
  • проволоне - около 150 г
  • моцарела - 50 г
  • риган - 1 с.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете пънчетата на гъбите и ги заделете за друга рецепта, защото в тази няма да са нужни.

Обелете шапките от външната им обвивка, тя се отделя лесно, като прихванете откъм ръбчетата. Не е нужно да ги миете, а и не е препоръчително, освен ако не е належащо и има пръст. Тогава само може да забършете с влажна чиста кърпа, за да я отстраните.

Всяка шапчица посолете леко и напълнете с малко парченце моцарела, поръсете с риган и отгоре сложете повече Проволоне на кубчета и отново риган.

Подредете пълнените гъби в намазана със зехтин тавичка и ако желаете, отгоре капнете още зехтин.

Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 16-18 минути в зависимост от размера на гъбите.

Поднесете това бързо предястие задължително топло. Може да експериментирате със сирената, като използвате други комбинации - синьо сирене, Гауда, Пармезан, Грана Падано, Обикновен кашкавал и други.

Няма нищо по-лесно от едни топли и вкусни пълнени гъби на фурна!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На снимката ясно се вижда яйце?!?!?
18.01.2023 11:16
2
Покажи всички подкоментари