Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с кайма и кашкавал на фурна

Макарони с кайма и кашкавал на фурна

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Макарони с кайма и кашкавал на фурна
Снимка: Дони Ники
1 / 2
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 60 мл
  • доматен сок - 400 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • риган
  • магданоз
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода до готовност.

В тенджерка се сипва олиото и се запържват нарязаните на ситно лук и чесън за кратко.

Добавят се нарязаните на кубчета моркови, както и каймата, която сме размили с малко вода предварително, за да се хомогенизира добре с останалите продукти.

Слагат се подправките и малко топла вода, оставя се за кратко да клокне.

Преди да се свали от котлона се добавят доматеният сок и магданозът.

Пресипват се в тавичка и се поръсват с настъргания кашкавал.

Слагат се в предварително загрята фурна на 180 градуса и се пекат до готовност на кашкавала.

Извадете макароните на фурна и ги сервирайте топли.

Макароните с кайма и кашкавал на фурна са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: