Начин на приготвяне
Макароните се сваряват в подсолена вода до готовност.
В тенджерка се сипва олиото и се запържват нарязаните на ситно лук и чесън за кратко.
Добавят се нарязаните на кубчета моркови, както и каймата, която сме размили с малко вода предварително, за да се хомогенизира добре с останалите продукти.
Слагат се подправките и малко топла вода, оставя се за кратко да клокне.
Преди да се свали от котлона се добавят доматеният сок и магданозът.
Пресипват се в тавичка и се поръсват с настъргания кашкавал.
Слагат се в предварително загрята фурна на 180 градуса и се пекат до готовност на кашкавала.
Извадете макароните на фурна и ги сервирайте топли.
Макароните с кайма и кашкавал на фурна са много вкусни!
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни ястия с кайма като нашето пастицио, запеканката с кайма или тази вкусна паста с кайма.