Начин на приготвяне
Разрязваме на две равни половини патладжаните, но преди това ги измиваме и подсушаваме.
С помощта на остър нож правим дълбоки прорези, които леко разтваряме и посоляваме.
Така оставяме настрана за около 30 минути. Те си пускат горчив сок, който попиваме с домакинска хартия.
Готовите патладжани слагаме в подходяща като размер тава, намазваме с олио и поставяме във фурната да се пекат.
Печем ги около 30 минути, през това време приготвяме плънката.
Загряваме 3-4 с.л. олио и добавяме лука, настъргания морков и посоляваме.
Оставяме така докато омекнат, като след това добавяме чесъна и каймата.
Разбъркваме добре и готвим още около 15-20 минути.
Накрая добавяме доматите и захарта и готвим на по-слаба степен на котлона за около 10-15 минути.
Изваждаме патладжаните от фурната и с помощта на вилица намачкваме сърцевината им.
Готовата плънка разполагаме върху нея и поръсваме с кашкавала.
Връщаме пълнените патладжани във фурната и печем до желания загар.
Пълнените патладжани с кайма и кашкавал на фурна са готови.