Капелини с миди и сос

13/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8414923169
"Паста, миди и ароматен сос - какво повече може да иска човек "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете скилидките чесън на тънки филийки и ги сложете с малко сол в сгорещен на тих огън зехтин.

Когато започнат да пускат аромата си, сложете мидите, увеличавайки малко огъня и изчакайте да се отворят, разклащайки леко съда.

Налейте виното и след минутка извадете мидите, за да не станат сухи.

Изчакайте виното да се редуцира и налейте сметаната бъркайки, за да не залепва по дъното.

Овкусете със сол и пипер и варете минутка- две или докато сосчето започне да се сгъстява.

Сипете пармезана, който допълнително ще сгъсти соса, и разбъркайте за кратко.

Капелините сварете в подсолена вода според указанията на производителя.
Отцедете готовата паста и поръсете със зехтин разтърсвайки, за да попадне навсякъде и да не слепват.

Сервирайте веднага, поливайки със вкусния сос и подреждайки миди във всяка порция.

Украсете с листенца пресен босилек и по желание поръсете със още пармезан.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар