Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с овче мляко

Крем карамел с овче мляко

Крем карамел с овче мляко
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Опитайте и ще разберете, че няма по-вкусен крем карамел в целия свят"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 - 7 бр. (ако са малки може 8 бр)
  • овче мляко - 1 л.
  • захар - 270 г
  • ванилова захар - 2 бр. на Йоткер
  • захар - 100 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване.

Свареното овче мляко оставете да се охлади и на тънка струйка прибавете към яйцата със захарта.

Сипете ваниловата захар, може и 2 пакетчета да използвате, ако искате да има по силен аромат на ванилия.

Хубаво разбийте и оставете на страна, докато направите карамела.

В касерола загрейте захарта, докато получите златист цвят на карамела.

Разлейте в купички и оставете да се охлади след което налейте млечната смес.

Печете крем карамела на водна баня, като контролирате печката и наблюдавате да не заври водата - така няма да получите шупли.

Крем карамелът с овче мляко е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: