Начин на приготвяне
Измиваме левурдата и я поставяме в блендер и я смиламе с почистеното авокадо заедно с 1 ч.л. лимонов сок.
Тиквените семки сме накиснали от вечерта. Изплакваме ги няколко пъти с хладка вода.
Яйцата варим 3-4 минути. Обливаме ги със студена вода, за да ги обелим по-лесно и ги прибавяме в купата, заедно с другите съставки.
Блендираме, но не до хомогенност.
Изсипваме сместа в купа. Овкусяваме я с шарена сол и поръсваме с леко запечени сусамови семена.
Разбъркваме добре.
Намазваме разядката върху препечени филии пълнозърнест хляб.
Гарнираме с резенчета чери домати или със зеленчуци според сезона.
Апетитната разядка с яйца, левурда и авокадо е готова.
Коментари