Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Испански шоколадов крем

Испански шоколадов крем

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Испански шоколадов крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6-8
"Обичате ли шоколад? Насладете се тогава на този невероятен испански кремс с кафенце и ром"

Необходими Продукти

  • шоколад - 180 г
  • кафе - 1/2 к.ч. (50 мл) сварено
  • яйца - 4 броя
  • ром - 1 с.л.
  • сметана - 300 г сладкарска
  • ядки - по желание, лешници или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в гореща водна баня съд, в който сте изсипали кафето и натрошения шоколад.

Разбъркайте, докато се разтвори и добавете жълтъците и рома при непрекъснато разбиване.

Разбийте белтъците на твърд сняг, сипете сметаната и бъркайте, докато сместа се втвърди. Ако желаете може да разбиете сметаната отделно и така да я объркате с белтъците.

Смесете бялата част към поохладената шоколадова смес и бъркайте.

Налейте крема в чашки за шампанско или други подходящи и украсете с натрошени лешници по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
43
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#176687
Потребител#176687
На мен ми се получи с доста по-светъл цвят, въпреки че сложих малко повече шоколад. Но пък беше мнооооого вкусен.
23.09.2016 19:31
Milena V Zl
Milena V Zl
Ще стане като добавите желатин, има такава торта.
10.09.2016 01:11
Kari
Kari
mng e hubav :) :)
19.03.2015 11:00
1
Диди
Диди
Според мен кремът е твърде пухкав за торта, но може и да се опита. При мен не се получи течна смес, след като разбий на твърд сняг белтъците и сметана
11.07.2013 09:48
мими
мими
Ако ползваме точните грамажи от рецептата/както направих аз/ се получава доста течна смес... Така ли трябва да бъде?
Хубав ден! :)
10.07.2013 19:12
Бети
Бети
Този крем става ли за торта?
14.01.2013 00:54