Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Чурос»Испански шоколадов чурос

Испански шоколадов чурос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Испански шоколадов чурос1 / 2
02/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ако Испания ви се струва твърде далеч, че да я посетите, поне хапнете по един от тези чуроси - няма да сбъркате"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 250 мл
  • захар - 60 г
  • какао - 1 с.л.
  • портокалова кора - 2 с.л. (настъргана)
  • масло - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в гореща вода, добавя се солта и портокаловата кора и сместа се оставя да кипне. Сваля се от котлона, добавя се пресятото брашно, смесено с какаото и ванилията и всичко се разбърква.

Сместа се загрява на слаб огън 2 минути, като се разбърква с дървена лъжица. Сваля се от огъня, охлажда се леко и се добавят едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане.

Тестото се шприцова в загрята мазнина на ленти с дължина 10 сантиметра. Пържат се до златисто и се вадят, за да се отцедят от мазнината. Канелата се смесва с пудрата захар и с тази смес се поръсват чурос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: