Начин на приготвяне
Практичен вариант за вкусна салата с малко продукти и божествения аромат на изпечения сладък червен лук.
Почистваме листата от спанака и салатата и ги измиваме добре. Оставяме ги да се отцеждат в гевгир.
Подсушени ги накъсваме и смесваме със салатата. Ако листата на спанака са от сърцевината на растението ги оставяме цели.
Лука обелваме и нарязваме на дебели около 1 см пръстени. Намазваме ги с мазнина и ги печем върху нагорещен тиган от двете страни до готовност.
Поставяме шайбите в чиния, за да се охладят.
Сусамовите семена запичаме в сух тиган. Изсипваме ги в купа, в която прибавяме и останалите съставки за дресинга.
Подреждаме листата от спанака и салатата, като върху тях поставяме шайби от изпечения лук.
Добавяме репички заедно с крехките им листенца (само ако са от двора) и риган.
Овкусяваме с дресинга и зелената салата е готова за поднасяне.
Спаначената салата с печен червен лук и сусамов дресинг е много полезна.