Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Гръцка салата»Гръцка салата с червен лук

Гръцка салата с червен лук

Ja to takoJa to tako
Новак
4323
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Гръцка салата с червен лук
Снимка: Ja to tako
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Към гръцката салата не забравяйте да изстудите и една бутилка узо"

Необходими Продукти

  • домати - 100 г
  • краставици - 50 г
  • червен лук - 1 малка глава
  • маруля - 5 бр. листи
  • чушки - 1 бр. червена
  • сирене фета - 30 г
  • зехтин - 50 мл
  • сол - на вкус
  • риган - на вкус
  • лимон - 1/2 бр.
  • маслини - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гръцка салата с червен лук за свежест и настроение на трапезата.

Измийте доматите добре и ги нарежете на кубчета 1х1 см, обелете краставицата и също я нарежете на кубчета 1х1 см, нарежете чушките и лука на колелца.

Нарежете марулята на ивици, сиренето фета на кубчета или като мен, което нарязах на триъгълници.

Подправете зеленчуците със сол, риган и зехтин и разбъркайте всичко.

След това сервирайте гръцката салатка в чиния и отгоре подредете сиренето фета и маслините.

Нарежете лимона на пръстени и отстрани украсете салатата от домати и краставици.

Приятно похапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: