Начин на приготвяне
Киноата се измива и се слага на котлона в 1 ч.ч. вода. Когато заври, се изключва и се оставя похлупена за 15 минути на котлона, докато се поеме всичката вода.
Краставицата и чушката се нарязват на кубчета, зелето - на ленти, зеленият лук - на дребно, а магданозът - на ситно. Морковът се настъргва на едро ренде. Всички зеленчуци се слагат в голяма купа. Към тях се прибавя и отцедената царевица.
За дресинга сусамовият тахан се смесва със сусамовото олио, оризовия оцет, прясно изцедения лимонов сок, соев сос, наситнен чесън и джинджифил на прах.
Ако има нужда, се разрежда и с малко студена вода.
С вкусния сос се залива салата с киноа и сусамов дресинг и се разбърква добре.