Плодова какаова торта с крем маскарпоне

19/05/2018
"Тортата, за която си мечтаехте - Плодово-какаова торта с маскарпоне "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до гъста хомогенна смес с помощта на миксер. Добавят се олиото, киселото мляко и пресятото брашно с прибавени към него ванилия и бакпулвер, като вече се бърка на ръка, добавя се и какаото.

Сместа се изсипва в тава с диаметър 30-32 см, застлана с хартия за печене, и се изпича до суха клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Изважда се върху решетка и се се оставя да се охлади напълно. Полученият блат се разрязва на 3 части с помощта на конец. Кремът се приготвя, като разбием жълтъците с пудрата захар с помощта на миксер.

Прибавя се маскарпонето и заквасената сметана. Добавете лимоновия сок и ванилията. Блатовете се слепват с получения крем, като върху всеки слой крем плътно се нареждат почистени, подсушени и нарязани плодове.

Върху крема на последният блат се редят почистените и подсушени плодове, нарязани и аранжирани по избор. Тортата трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа преди да се консумира.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар