Какаова торта с бял крем

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Какаова торта с бял крем
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Сладка, сочна, фина шоколадова торта с бял крем - как да устоим на тази сочна красавица?"

Необходими Продукти

  • яйце - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • масло - 100 мл
  • брашно - 150 г
  • какао - 30 г
  • бакпулвер - 1о г
  • за доливане
  • мляко - 180 мл хладко
  • какао - 1 с.л.
  • запълнежа
  • мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • брашно - 80 г
  • ванилова захар - 2 бр.
  • сладка сметана - 200 мл
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете маслото, разбъркайте.

Добавете брашното, бакпулвера и какаото и разбъркайте.

Изсипете сместа в кръгла форма и печете на 180 °C за 25 минути.

Когато кората се изпече, се залива с млякото и какаото като вкусен сироп за торта.

За крема сложете млякото да се затопли и добавете захарта и брашното и ваниловата захар.

Разбъркайте всичко и когато се сгъсти, оставете да изстине.

Когато се охлади, добавете разбитата сладка сметана.

Сложете млечния крем за торта върху кората и поръсете с какао.

Вашата домашна какаова торта с бял крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: