Какаова торта с крем от кашу

ЙоанаЙоана
Готвач
2982k5812k1
Какаова торта с крем от кашу
Снимка: Йоана
1 / 6
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Какаова торта с крем от кашу - наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • брашно от елда - 100 г (или друго по избор)
  • скир - 100 г (кисело мляко)
  • прясно мляко - 50 мл
  • какао - 25 г
  • брашно от рожков - 15 г
  • сироп от фурми - 70 г (или друг подсладител по желание)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За крема
  • извара - 200 г сладкарска (или обикновена)
  • банани - 1 бр.
  • кашу - 55 г сурово
  • тахан от кашу - 25 г (или друг тахан)
  • стевия - или друг подсладител
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

Смесвате всички съставки за блатовете в купа и разбърквате добре до получаването на хомогенна смес.

От нея изпечете 2 блатчета в тавичка с падащо дъно, всяко за около 10 минути в предварително загрята на 200 градуса печка.

Когато са готови, ги оставяте да изстинат.

Приготвяне на крема:

В блендер блендирате банана и кашуто. Изсипвате сместа в купа, прибавяте изварата, тахана и подсладителя и разбърквате добре.

Намазвате първия блат с крема, слагате отгоре втория и отново намазвате с крем.

След това декорирате различната шоколадова торта с продукти по избор (аз използвах банан, кашу и шоколад) и оставяте суровата торта в хладилник за няколко часа или едно денонощие.

Имате разкошна какаова торта с крем от кашу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: