Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, разбива се с телена бъркалка. Добавя се олио, айран, кафе, какао, разбърква се добре и накрая пресяваме брашното със сода и бакпулвера. Трябва да се получи кексова смес, която се сипва върху хартия за печене в тавичка 20 -22 см.
Печем в умерена фурна 170°C за 35 минути, проба с клечка да излезе суха без тесто. Изважда се блатът, хартията се сваля и с къдрав нож се срязва на две части.
Приготвя се кремът, първо се разбива заквасена сметана с пудра захар и бял шоколад. Разбивам с бъркалка, не с миксер и оставяме на хладно.
Загрява се прясното мляко със захарта, добавя се разтвореният пудинг с малко вода и бъркаме, докато се сгъсти.
Снема се, добавяме маслото, да се разтопи от топлината, и охлаждаме крема.
Пудингът се прибавя към сметаната лъжица по лъжица, като се разбърква с телената бъркалка на гладко кремче, от което се отделя една чаша за намазване отгоре на тортата.
Накрая се добавя кора от портокал и настъргана вафла. Поставя се блатът в чиния с четка се сиропира с бъзовия сироп, намазваме с крема.
Закрива се с втория сиропиран блат и намазваме с лъжица от чистия крем без вафла.
Шоколадовата торта се оставя в хладилник да стегне. Украсява се с перлички и нарязана се сервира!
Какаовата торта с кафе и бял крем е чудна!