Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пушено филе от сьомга в сауна

Пушено филе от сьомга в сауна

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Пушено филе от сьомга в сауна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
310 мин.

Необходими Продукти

  • сьомга - филе
  • бекон - тънки парчета
  • бяла риба - или пилешки гърди
  • лук - лучени шайби
  • сол - на вкус
  • лимонов сок
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тънки парчета филе се натриват със сол на вкус, лимонов сок и смлян черен пипер.

Парчетата се поставят между нарязани на тънко парчета бекон. Всичко това се покрива с месо от бяла риба или нарязано на порции месо от пилешки гърди.

Добавят се и лучени шайби и всичко това се навива на руло.

Опакова се в кухненска мрежа/чорап/ преди да се сложи в сауна, за 5-6 часа, като температурата трябва да е 80-90 градуса

Източник на тази рецепта е финландски готварски сайт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
41
32
21
10
Дай твоята оценка: