Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Бутер руло със спанак и пушено филе

Бутер руло със спанак и пушено филе

Бутер руло със спанак и пушено филе
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Солено бутер руло с пилешко - просто го обожаваме"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 600 г
  • лук - 1 глава
  • спанак - 300 г
  • олио
  • сол
  • сирене - 150 г
  • цедено кисело мляко - 5 с.л.
  • пилешко филе - 300 г варено пушени
  • жълтъци - 1 бр.
  • маково семе
  • топено сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива и изцежда. Лукът се почиства и нарязва на ситно. В касерола се сипва малко олио. Добавя се лукът да се запържи.

Добавя се и спанакът, за да се задуши. Посолява се. Когато зеленчуците са готови, се изцеждат, за да няма течност.

В купа се смесват цеденото мляко и сиренето, като сиренето се намачква с вилица. Може да остане на бучки.

Тази смес също трябва да е с минимална течност, защото бутертестото става клисаво при печенето, ако има течности.

Вареното пушено пилешко филе се нарязва на филийки.

В моя случай то е голямо и широко. Бутертестото се разтваря. Посредата по цялата му дължина се намазва със сместа от сирене и цедено мляко.

Отгоре се нареждат филийките пушено филе по цялата дължина. Разпределя се и спаначената смес. Отгоре се слагат още няколко по-тънки филийки пушено филе.

В малка купичка се разбива жълтъкът с няколко капки вода.

В единия край бутертестото се намазва с жълтъка по цялата дължина, за да се залепи при навиването му. Навива се на солено руло.

Подготвя се намазнена тава. Бутер рулото се премества в тавата. Отгоре се намазва с разбития жълтък. Поръсва се с маковото семе.

Слагат се няколко резенчета топено сирене. Бутер рулото със спанак и пушено филе се изпича до готовност.

Чудесна закуска за цялото семейство е това руло със спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: