Палачинки с пащърнак и веяна скумрия

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Помощник Готвач
134
4
1
18/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се настъргват, леко се посоляват и оставят се да се отцедят. Разбива се яйцето, добавя се брашното, отцедените зеленчуци, бакпулвер. Размесва се. Пекат се в намаслен тиган.

Гребва се по 1 препълнена супена лъжица и се изсипва в тигана. Разстила се с помощта на сладкарска шпакла. Пекат се на не много силен огън по около 2-3 минути от всяка страна.

За плънката: Лукът се реже на много ситно или се настъргва, към него се добавя ситно нарязаната кисела краставичка. Разбърква се хубаво и се прибавя и сметаната и се овкусява с бял пипер.

Преди сервиране е желателно леко да се притоплят палачинките. Върху всяка палачинка се поставя от плънката, а най-отгоре се редят резенчета риба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар