Начин на приготвяне
Зеленчуците се настъргват, леко се посоляват и оставят се да се отцедят. Разбива се яйцето, добавя се брашното, отцедените зеленчуци, бакпулвер. Размесва се. Пекат се в намаслен тиган.
Гребва се по 1 препълнена супена лъжица и се изсипва в тигана. Разстила се с помощта на сладкарска шпакла. Пекат се на не много силен огън по около 2-3 минути от всяка страна.
За плънката: Лукът се реже на много ситно или се настъргва, към него се добавя ситно нарязаната кисела краставичка. Разбърква се хубаво и се прибавя и сметаната и се овкусява с бял пипер.
Преди сервиране е желателно леко да се притоплят палачинките. Върху всяка палачинка се поставя от плънката, а най-отгоре се редят резенчета риба.