Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с пащърнак и веяна скумрия

Палачинки с пащърнак и веяна скумрия

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Палачинки с пащърнак и веяна скумрия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 .л.
  • пащърнак - 4 корена
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • картофи - 1 бр
  • червен лук - 1/2 глава
  • Плънка
  • скумрия - 1 бр. веяна
  • червен лук - 1/2 глава
  • кисели краставички - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се настъргват, леко се посоляват и оставят се да се отцедят. Разбива се яйцето, добавя се брашното, отцедените зеленчуци, бакпулвер. Размесва се. Пекат се в намаслен тиган.

Гребва се по 1 препълнена супена лъжица и се изсипва в тигана. Разстила се с помощта на сладкарска шпакла. Пекат се на не много силен огън по около 2-3 минути от всяка страна.

За плънката: Лукът се реже на много ситно или се настъргва, към него се добавя ситно нарязаната кисела краставичка. Разбърква се хубаво и се прибавя и сметаната и се овкусява с бял пипер.

Преди сервиране е желателно леко да се притоплят палачинките. Върху всяка палачинка се поставя от плънката, а най-отгоре се редят резенчета риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: