Орехова бисквитена торта

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
21/05/2018
"Някой казва искаш ли парче орехова бисквитена торта и изведнъж забравяш, че трябваше да спазваш диета "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 740
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се слага 750 мл прясно мляко да кипне. Добавя се захарта и се разбърква до разтопяване.

В отделна купа се разбиват яйцата заедно с брашното и ванилията. Тази смес се добавя към млякото и се разбърква постоянно до получаване на гладък крем.

В средна правоъгълна тава се нарежда един пласт бисквити. Заливат се с 200 мл прясно мляко и се мажат с крем. Отново се нарежда пласт бисквити и крем.

Така, докато се изчерпат, като горният пласт остава само с крем.

Тортата се поръсва обилно със смлени орехи и се оставя да престои за няколко часа на хладно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Ммм вкусно!
0
0