Печен кашкавал

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Печен кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Е, не - такава вкусотия е това и се приготвя безобразно бързо, непременно опитайте"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 400 г
  • къри - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 малка глава и 1 голяма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете едро кашкавала или го нарежете на малки кубчета.

От голямата глава почистен лук отделете по дебели кръгчета, а малката глава настържете или накълцайте ситно.

Добавете я към накълцания кашкавал заедно с подправките. Объркайте и разпределете в четири неголеми, предварително подмазнени огнеупорни купички.

В средата на всяка слагайте по дебело кръгче лук и го покрийте с малко от кашкавала.

Сложете купичките да се пекат в умерено загряна фурна на 170-180 градуса, докато се получи приятен загар.

Поднесете печения кашкавал топъл със сухари или брускети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: